Actualitate

Economiseste caldura si energie si protejeaza mediul de factori daunatori

Orice spatiu in care se regasesc sisteme de incalzire, ventilatie sau climatizare va avea in componenta si un sistem de instalatii si conducte. Acestea trebuie asigurate din punctul de vedere al posibilelor defectari pentru a evita cheltuieli in plus si risipa de energie.

Calitatea conductelor dintr-o casa este sporita printr-o izolatie teava cupru, respectiv printr-un material cu care se izoleaza teava pentru a proteja spatiul. Prin acest procedeu, pierderile de caldura sau racire sunt reduse, sunt economisite resursele de energie si bani si tevile sunt protejate de deteriorare.

De asemenea, prin izolarea tevilor de cupru, poate fi mentinuta o temperatura constanta a apei si poate creste eficienta sistemului la modul general. Aceasta izolare poate fi utilizata inclusiv in sistemele de refrigerare, ventilatie, pentru intretinerea diverselor institutii.

Protejeaza mediul inconjurator si evita pierderile de freon

Freonul este un element regasit in componenta sistemelor de refrigerare si de climatizare. Acest element trebuie manipulat prin intermediul unui recuperator freon, care aduna gazul refrigerant si il stocheaza intr-un container pentru a fi, ulterior, refolosit.

Procesul de recuperare a freonului este foarte important atat pentru functionarea optima a aerului conditionat, cat si pentru protejarea mediului inconjurator. Freonul este un gaz periculos si poate afecta stratul de ozon si poate provoca modificari la nivelul climei.

Un astfel de produs care manipuleaza freonul trebuie ales foarte atent pentru a asigura functionarea optima si in siguranta a sistemului de climatizare. De aceea, iata ce aspecte trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi produsul potrivit:

  • Capacitatea de recuperare a freonului trebuie sa fie compatibila cu sistemul tau
  • Economiseste energie si bani
  • Alege dimensiunea potrivita in functie de nevoile tale
  • Este fabricat de un producator de incredere

Instalatii izolate: sisteme eficiente

Pentru a spori siguranta si eficienta, toate instalatiile sistemelor tale trebuie izolate si protejate de factori daunatori. De aceea, izolarea de calitate cu o placa anticondens poate spori eficienta energetica si iti poate creste economiile de energie in timp.

Acest tip de izolatie este fabricata din cauciuc si este foarte eficienta pentru a preveni transferul de caldura intre medii cu diferite temperaturi. Se instaleaza foarte usor pe diverse suprafete si nu necesita ajustari complexe.

Pentru a spori eficienta in timp a placii anticondens, este important sa tii cont de anumite sugestii de intretinere. In acest sens, iata ce poti face pentru a mentine eficienta acestei izolatii:

  1. Verifica potentiale deteriorari in izolatie sau in instalatii
  2. Verifica materialul si inlocuieste-l in caz de rupturi sau deteriorare a adezivului
  3. Verifica zonele de imbinare a izolatiei si zonele de uzura mecanica

Incalzeste-ti casa cu solutii blande cu mediul

O tendinta in crestere a erei in care traim este aceea de a adopta un stil de viata cat mai sustenabil. In acest sens, poti incerca solutii de incalzire a locuintei tale care sa nu dauneze mediului inconjurator. Iata cateva solutii:

SolutiiDescriere
Pompe de calduraUtilizeaza aerul, apa sau solul pentru a transfera caldura dintr-o sursa cu temperatura scazuta intr-un spatiu cu temperatura ridicata
Panouri solareUtilizeaza o sursa de energie regenerabila care poate fi folosita direct sau transformata in energie termica
Incalzire prin biomasaUtilizarea materialelor organice transformate in combustibil pentru a genera caldura

Sistemele de incalzire ce folosesc compusi organici ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Acesti compusi se gasesc in cantitati mari, fiind formati din resturi alimentare, plante, lemn sau deseuri animale si costurile de procurare sunt mult reduse.

O alta sursa de caldura este reprezentata de sobele pe peleti sau, pur si simplu, pe baza de lemn. Cantitatea de combustibil este atent controlata pentru a se mentine o temperatura optima si nu degaja reziduuri nocive pentru mediul inconjurator.

Alege intelept solutii eficiente

Intretinerea sistemelor de incalzire, ventilatie si climatizare trebuie sa fie un aspect primordial pentru oricare dintre noi. Fara caldura pe timpul iernii, fara racoare pe timpul verii si fara un aer purificat, sanatatea si confortul ar putea fi influentate negativ.

Este important ca instalatiile sa fie verificate periodic de posibile daune, iar tevile trebuie sa fie izolate pentru a evita pierderi de caldura sau racire. De asemenea, izolatia poate preveni degradarea tevilor si aparitia fisurilor.

Poti alege o sursa sustenabila de incalzire a casei tale daca iti doresti sa protejezi mediul inconjurator. In acest sens, ai la dispozitie o varietate de solutii din care sa alegi, in functie de nevoile tale.

Related Articles