Agricultura

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, Plănuiește Măsuri Pentru Protejarea Agricultorilor și Procesatorilor în 2024

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a exprimat angajamentul său ferm pentru sprijinirea agricultorilor și procesatorilor români în anul viitor. Într-o postare pe pagina sa de Facebook de vineri, el a menționat că intenționează să ceară prelungirea mecanismului de licențiere pentru importul cerealelor din Ucraina și să introducă zahărul și făina pe lista produselor licențiate.

„Protejăm în continuare fermierii și procesatorii români și voi solicita prelungirea mecanismului de licențiere pentru importul cerealelor din Ucraina. În plus, voi solicita și introducerea zahărului și făinii pe lista produselor licențiate”, a subliniat Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii a accentuat că aceste măsuri vor fi luate la începutul anului viitor și a explicat necesitatea lor, subliniind că în România există doar două fabrici de zahăr, fapt care ridică îngrijorări, având în vedere resursele țării pentru astfel de industrii.

„Vrem să luăm toate aceste măsuri încă de la începutul anului viitor pentru a exista stabilitate și predictibilitate pe piața românească! Este și o solicitare a Federației Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România pentru stoparea importurilor de zahăr din Ucraina, deoarece industria zahărului românesc trebuie susținută”, a adăugat Florin Barbu.

Ministrul a concluzionat postarea subliniind angajamentul de a proteja și sprijini fermele și fabricile românești, îndemnând la susținerea producției autohtone.

Related Articles