Actualitate

Tratamente dentare pentru toate nevoile

Gasirea celui mai potrivit cabinet stomatologic nu trebuie sa mai reprezinte o problema. Astazi, numarul specialistilor a crescut semnificativ si fiecare persoana poate beneficia de tratament stomatologic personalizat si profesional.

Daca iti doresti sa mergi la un cabinet stomatologic situat intr-o zona foarte accesibila din Bucuresti, poti cauta dentist rahova si vei gasi cea mai buna optiune pentru nevoile tale.

Un oras mare, aflat in permanenta miscare, va oferi intotdeauna o varietate de oportunitati, produse si servicii. Serviciile stomatologice nu sunt lasate pe ultimul loc, asa ca Bucuresti gazduieste tehnologia avansata si specialistii in stomatologie care sa o puna in aplicare.

Economiseste bani, nu sanatate

Desi tratamentele stomatologice pot si destul de costisitoare, cabinetele au stabilit tarife cat mai accesibile pentru pacienti. Cu toate acestea, exista si proceduri care, prin complexitatea lor, necesita o investitie financiara mai mare, insa si ele au rolul in mentinerea sanatatii dentare a pacientilor.

Atunci cand rezistenta dintilor tai este scazuta, trebuie sa analizezi toate optiunile pe care le ai, dar si costul acestora. Astfel, poti cauta coroana zirconiu pret si poti pune in balanta beneficiile acestei lucrari cu implicatiile financiare.

Coroanele realizate din zirconiu ofera multe avantaje pacientilor. Chiar daca o astfel de lucrare poate fi mai costisitoare, beneficiile pentru sanatatea dentara pot depasi aceste costuri. Asadar, iata care sunt avantajele coroanei realizate din zirconiu:

 • Rezistenta in timp
 • Compatibilitate crescuta cu organismul
 • Aspect cat mai natural
 • Nu impiedica vindecarea implanturilor

Usureaza-ti viata cu proteze mobile

Daca implanturile sau coroanele nu sunt cea mai buna optiune pentru tine, poti opta pentru realizarea unei proteze mobile. Ele sunt foarte usor de folosit si de curatat si contribuie semnificativ la imbunatatirea conturului fetei si al confortului in timp ce mananci.

Costul unei astfel de lucrari difera in functie de cat de grava este starea in care se afla dintii. Ele pot acoperi total sau partial gingiile, in functie de cati dinti sunt in continuare atasati de gingie. Daca esti interesat de o astfel de lucrare, poti cauta proteze dentare mobile preturi si poti discuta cu medicul stomatolog ce presupune aceasta procedura.

Pentru aceasta procedura, este necesara parcurgerea mai multor etape. Indeplinirea lor corespunzatoare este menita sa produca rezultatul dorit de medic, dar si de pacient. Iata care sunt aceste etape:

 1. Consultatia si examinarea initiala
 2. Efectuarea planului de tratament
 3. Efectuarea extractiilor daca este necesar
 4. Luarea amprentelor
 5. Probarea protezei
 6. Oferirea protezei finale catre pacient
 7. Imbunatatirea si ajustarea protezei
 8. Controale periodice pentru ingrijire

Cum sa iti ingrijesti proteza mobila?

Odata ce ti-a fost realizata proteza mobila, trebuie sa inveti cum este necesar sa o ingrijesti. Astfel, durata de viata este mult prelungita, iritatiile sunt prevenite si se pastreaza prospetimea respiratiei.

Medicul stomatolog trebuie sa aduca la cunostinta pacientului modul in care trebuie ingrijita proteza dentara mobila. S-ar putea ca, la inceput, sa fie resimtit un usor disconfort, insa purtarea constanta a protezei va face, in cele din urma, ca pacientul sa se obisnuiasca sa o poarte.

Iata cum se intretine o proteza mobila:

Modalitate de intretinereDescriere
Indepartarea protezei din guraScoate proteza deasupra unui prosop pentru a preveni scaparea ei
ClatireaIndeparteaza reziduurile sub un jet de apa
PeriajulCurata proteza cu o periuta moale si cu un detergent special
Depozitarea protezeiTine proteza intr-un pahar cu apa sau o solutie speciala peste noapte

 

Dinti sanatosi = o viata linistita

Este important ca toti oamenii sa fie constienti de necesitatea mentinerii unei sanatati dentare corespunzatoare. Atat adultii, cat si copiii trebuie sa stie cum sa se spele corect pe dinti si ce obiceiuri pot dauna sanatatii dentare.

Indiferent de problema cu care te confrunti, fii sigur ca vei gasi specialistul care te va putea ajuta. Nu uita, insa, ca trebuie sa te documentezi foarte bine inainte de a alege cu ce medic vrei sa colaborezi.

Odata ce ti-ai pus dantura la punct, nu ramane decat sa aplici sfaturile medicului stomatolog pentru a avea rezultate bune pe termen lung. Poti invata foarte usor cum sa-ti ingrijesti dintii singur si poti deveni mult mai atent la stadiul in care acestia se afla.

 

Related Articles